tisdag 27 november 2012

Kyckling i ugn

Hade tänkte att jag skulle ha hunnit att fotografera min julkort från pysseldagen idag men så blev det inte. Har jour denna veckan så jag fick vara på jobbet hela kvällen istället. Gjorde en så god kyckling rätt häromdagen.

En grillad kyckling
En purjolök
En röd Paprika
2 dl grädde
2 dl crème fraîche
2 msk mango chutney
2 tsk sambal olek
1 grönsaksbuljong
Salt, peppar och lite soja.
Stek purjolök och paprika. Rör ner övriga ingredienser och koka ihop. Häll över den grillade kycklingen i en form och värm i ugnen i ca 20 min på 200 grader. 

Servera med sallad och ris. Så gott var det!


måndag 26 november 2012

Tidig present från tomten

Vi har fått en tidig present från tomten. Den kom alldeles lagom till lussebaket i helgen :)
Kan säga att jag hade beslutångest när jag skulle älta färg. Så många det fanns att välja på. Tillslut blev det en mint. Till våren kommer det vara turkost hemma i köket.

 Så nu är jag laddad för massa bakning här i december.

tisdag 13 november 2012

Egentid

När jag fyllde år fick jag ett presentkort på SPA. I helgen var det dags att utnyttja det Barnen lämnades till mormor och maken jobbade. En heldag för mig själv! Först blev det lite shopping sedan bar det av till Stenungsbaden. En kväll full av träning, bad, skratt, massa prat och god middag. Hade en fantastisk kul dag :)

I går åt vi kryddiga kyckling klubbor, ugnsbackad potatis och salsa. Super gott var det! Föll barnen i smak också.

Håller på att laddar för en pysseldag på Lördag. Skall få scrapppa och göra julkort en hel dag. Skall bli så kul :) Var så länge sedan!

måndag 5 november 2012

Helgmys med familjen.

I lördags vill tjejerna fira Halloween. Tanken var att vi skulle göra det tillsammans med grannarna och äta gott och klä ut oss hemma. Dock blev grannarna sjuk, halsfluss, så vi valde att inte umgås med dem! Det fick bli en mini variant med bara vår familj. Så här söta och skrämande var vår små :)



 
De stora kandelabern fick hamna på bordet och kläs med spindelnät och spindlar. Till middag blev det ugnsrostade rotfrukter och potatis, fläskkarre och mustig äppel och rosmarin sås. Denna såsen är verkligen god. Till efterrätt blev det pumpapaj!


Mustig äppel och rosmarin sås
1/2 purjolök
1 äpple
salt
peppar
1 msk rosmarin
3 dl vatten
1 grönsaksbuljong
1 dl creme fraich

Strimla löken och skiva äpplet. fräs i lite olja. Tillsätt vatten, kryddor och buljong. Låt koka till äpplerna mjuknat. Mixa såsen och tillsätt creme fraich. Red eventuellt och krydda mera efter smak!

Ha en trevlig måndagskväll där ute!